Αρχική σελίδα » Έρευνα, Διεθνοποίηση και Κοινωνική Αλληλεγγύη » Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία

Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία

  • Παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών και διανοητών

Υπεύθυνη ερευνητικής δράσης: Καθηγήτρια Κυριακή (Κίρκη) Κεφαλέα

05.12.19

 

"Η αεργία και η δημιουργικότητα στους νέους. Μια κριτική εξέταση του σύγχρονου βίου" - εκδήλωση-ομιλία με τον Βασίλη Καραποστόλη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης του Ε.Κ.Π.Α. και συγγραφέα.
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

13.12.18

 

“Το πρόβλημα του “κακού” στο συγγραφικό έργο του Ισραηλινού συγγραφέα Άαρον Άπελφελντ ” - Λογοτεχνική εκδήλωση με τον Πρόεδρο του βιβλικού ιδρύματος “Άρτος Ζωής” και Πρόεδρο του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος Σταύρο Ζουμπουλάκη, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών και διανοητών.
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

30.11.17

   

Λογοτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος «Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία» με καλεσμένες τις ποιήτριες Ελένη Λαδιά και Ελένη Λιντζαροπούλου, με θέμα «Τα μικρά θαύματα της λογοτεχνίας: μια γόνιμη συνάντηση Λογοτεχνίας και Θεολογίας»"Τα μικρά θαύματα της λογοτεχνίας".
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)

10.11.16

  Λογοτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος «Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία» με καλεσμένους τους ποιητές Κυριάκο Χαραλαμπίδη και Αντώνη Φωστιέρη με θέμα «Ποίηση και Μεταφυσική».«Ποίηση και Μεταφυσική».
(ΠροβολήΛεύκωμα - Κείμενα - Video).
     

19.04.16

  "Ο αποφατισμός στην ποίηση και τη θεολογία" - διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή κ. Χρήστου Γιανναρά στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.
(Προβολή - Λεύκωμα - Video)
     

02.12.15

 

Λογοτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο του μαθήματος «Συγκριτική Θρησκευτική Λογοτεχνία» με καλεσμένους τους ποιητές Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ και Χάρη Βλαβιανό με θέμα «Το μεταφυσικό και υπαρξιακό στοιχείο στην ποίηση».
(Προβολή - Λεύκωμα)

02.04.15

  Λογοτεχνική Συνάντηση στη Θεολογική Σχολή Αθηνών με προσκεκλημένο τον ποιητή Μιχάλη Γκανά ο οποίος μίλησε για «τη Νεοελληνική του απόδοση του "Άσματος Ασμάτων"».
(Προβολή - Λεύκωμα)
     

22.11.12

  Λογοτεχνική Συνάντηση στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκευτική Λογοτεχνία», με την ποιήτρια – δοκιμιογράφο Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με θέμα «Η ιερότητα στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη» στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
(Προβολή - Λεύκωμα - Κείμενα)
     

11.11

  Λογοτεχνική Συζήτηση με τον Ποιητή και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νάσο Βαγενά, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκευτική Λογοτεχνία» με θέμα «Πίστη και Ποίηση» στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
     

12.10

 

Λογοτεχνική Συζήτηση με τον Ποιητή-Δοκιμιογράφο Δημήτρη Κοσμόπουλο, στο πλαίσιο του μαθήματος «Θρησκευτική Λογοτεχνία» με θέμα «Πίστη και Λογοτεχνία».

   

Απομαγνητοφώνηση - επιμέλεια κειμένων:
Μιχαήλ Δημητρουλάκης, Μ.Φ. Κατεύθυνσης Θρησκειολογίας,
Π.Μ.Σ. "Θεολογία και Κοινωνία".