Αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

25.05.2020

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ και ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - «Η Έρευνα και η Δεοντολογία στην Ευρώπη σε καιρούς πανδημίας (COVID-19)»

Δελτίο Τύπου, Φωτοθήκη και Πολυμέσα

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η δημόσια διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με θέμα:

«Η Έρευνα και η Δεοντολογία στην Ευρώπη σε καιρούς πανδημίας (COVID-19)»,

στο πλαίσιο του μαθήματος «Χριστιανική Βιοηθική» (Υ/Ε, ΣΤ΄ Εξάμηνο) του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Συντονιστή τον διδάσκοντα του προειρημένου μαθήματος, Επίκουρο Καθηγητή Βασίλειο Φανάρα.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο σύνολό της προς παρακολούθηση (ασύγχρονη) ή/και λήψη στην παγκόσμια διαπανεπιστημιακή ψηφιακή βιβλιοθήκη και αποθετήριο του Internet Archive:https://archive.org/details/bioethics-20.05.2020-event

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε και ομίλησε ο Δρ. Ισίδωρος Καρατζάς, Head of the Research Ethics and Integrity Sector της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμούς και παρεμβάσεις πραγματοποίησαν επίσης οι ακόλουθοι καθηγητές, ethics experts και ερευνητές:

- Σωτήριος Δεσπότης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

- Κίρκη Κεφαλέα, Καθηγήτρια, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

- Παναγιώτης Κάβουρας εκ μέρους του Κωνσταντίνου Χαριτίδη, Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.)

- Ειρήνη Χριστινάκη, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Τομέα Κανονικού Δικαίου και Βυζαντινής Θεολογίας από του Θ΄ αι. – Βιβλικών Σπουδών και Διαπολτισμικού Βίου της Μεσογείου, του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

- Ελένη Μπολλιάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.)

- Αθανάσιος Γλάρος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

- Αθανάσιος Αντωνόπουλος, Λέκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

- Σπυρίδων Βολτέας, Δρ. Ιατρικής, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών

- Ιωάννης Kυριακίδης, Δικηγόρος, Ethics Expert.

- Μαρία Παλιανοπούλου, Μοριακός Βιολόγος, MScPH, Research Associate, Charité – Universitätsmedizin Berlin.

- Δημήτριος Αλεξόπουλος, MSc. Social Anthropology, London School of Economics and Political Science, Υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν άνω των 140 φοιτητών και φοιτητριών, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία συνεχίστηκε και μετά το πέρας της εκδήλωσης.

 

Ο Διδάσκων

Βασίλειος Φανάρας,
Επίκουρος Καθηγητής