Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

06.09.2017

2017-18 Τα πρώτα Βήματα: Οδηγός νεοεισαχθέντων στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ

Θυρίδα Ενημέρωσης ακαδημαϊκού έτους 2017-18

Με τις σπουδές σας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας μέσα σε ένα κλίμα φιλικό, το οποίο εγγυάται μια σχολή όπου εκτιμάται το ανθρώπινο πρόσωπο ως μοναδική εικόνα του Θεού,  ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες. Καθώς θα γίνεσθε κοινωνοί της ποικιλίας των Γνωστικών Αντικειμένων, τα οποία το Τμήμα θεραπεύει, θα συνειδητοποιείτε με τον παραγωγικότερο τρόπο την ταυτότητα, τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που σας παρέχει η σπουδή της Θεολογίας και ιδίως η Θεολογία στην Κοινωνική της διάσταση, η οποία συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «διακονία-ευχαριστία-μαρτυρία». Ευχόμαστε ο Θεός της έκπληξης, της ελευθερίας και της αγάπης να σας χαρίσει ένα όμορφο ταξίδι ζωής ανακαλύψεων και αποκαλύψεων!

  • Καθηγητής Σωτήριος Δεσπότης
    Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας
    Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Υποστήριξη για το περιεχόμενο αυτής της σελίδας

Πρώτα Βήματα

 

Βήμα 1: Σημείωσε τη Διεύθυνση και τους τρόπους Πρόσβασης στο Τμήμα
Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημιούπολη-Άνω Ιλίσια 157 84, Αθήνα
Τηλ: 210-727-5742, 5712, 5715, 5746
Fax: 210-727-5711
e-mail: secr@soctheol.uoa.gr
Ιστοσελίδα: www.soctheol.uoa.gr
Facebook: Κοινωνική Θεολογία Αθηνών

- Χάρτης: https://goo.gl/maps/H6kRJYZK6cv
- Με λεωφορεία 220, 221, 235 (Κατεβαίνετε: 9η Ιλισίων ή στο τέρμα της γραμμής), 250 (Στάση: Θεολογική Σχολή), Ε90 (Στάση: Θεολογική, εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσες και όσους κατευθύνονται από και προς Ομόνοια και Πειραιά).

 

Βήμα 2: Γνώρισε το Τμήμα σου, στο οποίο πέτυχες

Οδηγός Σπουδών ακαδ. έτους 2016-17: PDF

http://www.soctheol.uoa.gr/to-tmima-me-dyo-logia/episthmoniko-antikeimeno-kai-epaggelmatikes-prooptikes.html
Ξεκίνησε να εξοικειώνεσαι με το Πρόγραμμα Σπουδών και Διδακτικής Επάρκειας τα μαθήματα του οποίου θα διδαχθείς ως προπτυχιακός/ή φοιτητής/τήτρια, τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματός μας.

 

Βήμα 3: Έλα στη Γραμματεία να ενεργοποιήσεις τις βασικές φοιτητικές υπηρεσίες
http://www.soctheol.uoa.gr/epikoinwno.html
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπ. Παιδείας, θα ακολουθήσει ανακοίνωση από τη Γραμματεία του Τμήματος για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν οι πρωτοετείς φοιτητές τον Αριθμό Μητρώου τους και τη διαδικασία για την πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΚΠΑ και την απόκτηση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας. 

   

Βήμα 4: Δημιούργησε φοιτητικό λογαριασμό
https://webadm.uoa.gr/katsika/users/src/index.php
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπ. Παιδείας, θα ακολουθήσει ανακοίνωση από τη Γραμματεία του Τμήματος για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν οι πρωτοετείς φοιτητές τον Αριθμό Μητρώου τους και τη διαδικασία για την πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΕΚΠΑ και την απόκτηση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας. 

 

Βήμα 5: Κάνε αίτηση για έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας
http://academicid.minedu.gov.gr/
Μόλις ειδοποιηθείς ότι η εγγραφή σου και ο φοιτητικός σου λογαριασμός έχουν οριστικοποιηθεί. Η ακαδημαϊκή ταυτότητα είναι το έγγραφο απαραίτητο για την ταυτοποίηση της φοιτητικής σου ιδιότητας.

 

Βήμα 6: Ενεργοποίησε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου βασικές κοινωνικές παροχές τις οποίες το ΕΚΠΑ σου παρέχει δωρεάν
http://www.soctheol.uoa.gr/paroxes-kai-yphresies.html
Δωρεάν σίτιση, στέγαση και περίθαλψη στη Λέσχη και τις Εστίες του ΕΚΠΑ είναι μερικές υπηρεσίες. Αναλυτικώτερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην υποσελίδα "Παροχές και Υπηρεσίες" στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης δίδετε στις ευκαιρίες υποτροφιών και συναφείς χρηματοδοτήσεις σπουδών.

 

Βήμα 7: Ανακάλυψε την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος
http://www.soctheol.uoa.gr/
Πρόσεξε ιδιαίτερα τη θυρίδα των προπτυχιακών σπουδών και το τμήμα των παροχών και υποτροφιών καθώς και τη σελίδα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Η ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα αποτελεί σημαντική αφετηρία για τη διαμόρφωση και διαχείριση της φοιτητικής σου καθημερινότητας και δραστηριότητας.

 

Βήμα 8: Συνδέσου με την κοινότητα του Τμήματος
Facebook: https://www.facebook.com/soctheol.uoa.gr
Μάθε την ιστορία και τη σημασία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Θεολογικής Σχολής στο σύγχρονο κόσμο μας. Γνώρισε το Προσωπικό καθώς και τους Συναδέλφους σου.

Αναρτήσεις Θυρίδας