Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

24.03.2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Ανακοίνωση - ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ σχετικά με τα μαθήματα του Καθηγητή Σωτηρίου Δεσπότη

Τηλεδιδασκαλία

Αγαπητοί Συνοδοιπόροι,

Αυτό το διάστημα οι συνεργάτες μου και εγώ καταβάλλουμε έναν τεράστιο αγώνα ώστε να ανταποκριθούμε στη μετάβαση ενός νέου τύπου εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα να απαντήσουμε σε ποικίλες ανάγκες που αφορούν στη Σύγκλητο, το προσωπικό του Τμήματος και τους Φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς. Δόξα τω Θεώ όμως η Κρίση απέδειξε ότι ανοίγονται νέοι δίαυλοι. Συνεπώς:

1. Είναι αδύνατον να απαντώ σε μέιλ 2.000 και άνω φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαφορετικά (!) μαθήματα και οι οποίοι μέσω ποικίλων Μέσων θέτουν ταυτόχρονα ερωτήματα. Ισχύουν για όλους οι σαφείς επίσημες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, που δημοσιεύει το Τμήμα και νοι εξηγήσεις που δίδονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος αναφορικά με τον τρόπο μελέτης, τις Εργασίες και σε ποιο μέιλ θα κοινοποιούνται.

2. Ήδη άμεσα από την προηγούμενη Δευτέρα έχω ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα ακούσεται προσεκτικά-ενεργητικά τα μαθήματά μου, τα οποία έχουν ανέβει στα ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (βλ. προηγούμενη Ανακοίνωση), όπου και κάνετε χρήση των ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ και των ΕΓΓΡΑΦΩΝ. Όταν ἐχω την ευκαιρία, θα κάνω επιπρόσθετα μαθήματα, όπως την προηγούμενη Εβδομάδα. Αυτή την Πέμπτη συμμετέχω στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

3. όσον αφορά ειδικά το μάθημα ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ (α) θα ακούσετε προσεκτικά από τα ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ το ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (β) από τα ΕΓΓΡΑΦΑ https://eclass.uoa.gr/modules/document/?course=SOCTHEOL170 θα κατεβάσετε  4 αρχεία που ξεκινούν με το 6. Παιδαγωγική [...], μαζί με τις Ασκήσεις και (γ) από τους Συνδέσμους θα ακούστε το ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ - ΒΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ: ΙΟΥΔΑΣ - ΙΟΥΔΑΙΟΙ 1 + 2.

Πραγματικά πολύ θα ήθελα να έχω προσωπική επαφή με τον καθένα ξεχωριστά. Είμαι βέβαιος μέσω της κοινωνίας του λόγου για τον σαρκωμένο Λόγο ότι όλοι μαζί ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ θα αξιοποιήσουμε την μεγάλη Ευκαιρία της γόνιμης ησυχίας, την οποία έχει ούτως ή άλλως επί αιώνες αξιοποιήσει η μητέρα Εκκλησία μέσω της Μεγάλης Σαρακοστής ώστε να γνωρίσουμε τον Θεό της Εξόδου και της Έκπληξης (όροι που αποκτούν σήμερα ιδιαίτερο ΝΟΗΜΑ), τον Εαυτό, τον Οίκο, τον "άλλον".

Καλή συμπόρευση προς την Ανάσταση του Κυρίου, η οποία φέτος όντως θα είναι μοναδική Εμπειρία.

ΣΔ