Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Καλώς ήλθατε στο Κέντρο Ενημέρωσης του προπτυχιακού κύκλου σπουδών
του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας!

Η παρούσα ενότητα παρέχει εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά από σημαντικά έντυπα του προπτυχιακού κύκλου σπουδών του Τμήματος, με έμφαση στον Οδηγό Σπουδών και το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ), και στα Ωρολόγια Προγράμματα Διδασκαλίας και το Πρόγραμμα Εξετάσεων.

Στην ίδια ενότητα, αναδεικνύονται επίσης ευκαιρίες αμειβόμενης απασχόλησης μέσω του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Προπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία στο Τμήμα μας Γραφείου Πρακτικής-Διδακτικής Άσκησης, στο οποίο μπορείτε να απευθύνεσθε για κάθε ζήτημα σχετικό με την διδακτική επάρκεια και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτησή της, στο πλαίσιο του προπτυχιακού κύκλου σπουδών του Τμήματος.

Περιλαμβάνεται επίσης ειδική υποενότητα σχετικά με τη διαδικασίας εισόδου στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος μέσω του σύστήματος Κατατακτηρίων Εξετάσεων.

Η ενότητα των προπτυχιακών σπουδών ολοκληρώνεται με ενδεικτική παράθεση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, δομών και δράσεων, με τις οποίες όλες και όλοι συνιστάται να είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι και να τις αξιοποιούμε τακτικά.

Εγγραφή στην Η-Τάξη του Τμήματος και του ΕΚΠΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Ανακοινώσεις και ειδήσεις σχετικά με τα μαθήματα αναρτώνται κατά κύριο λόγο στην η-τάξη εκάστου μαθήματος. Η εγγραφή όλων των φοιτητών/τριών στα μαθήματα της η-Τάξης του Ε.Κ.Π.Α. είναι απολύτως απαραίτητη. Όσοι/ες δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εγγραφή τους, παρακαλούνται να το πράξουν ΑΜΕΣΑ. Οι ανακοινώσεις και η ενημέρωση του περιεχομένου των μαθημάτων που φιλοξενούνται στην η-τάξη του Ε.Κ.Π.Α. γίνονται με ευθύνη του οικείου διδακτικού προσωπικού.

Δηλώσεις μαθημάτων στην η-Γραμματεία του ΕΚΠΑ (my-studies)

H δικτυακή περιοχή των Γραμματειών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτός ο δικτυακός τόπος παρέχει υπηρεσίες σχετικές με φοιτητικά θέματα προπτυχιακών σπουδών. Στις σελίδες του οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μπορούν, μεταξύ άλλων, να δουν το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματός τους, να κάνουν δήλωση μαθημάτων και να δουν τη βαθμολογία τους.

Δηλώσεις συγγραμμάτων στην υπηρεσία ΕΥΔΟΞΟΣ του Υπουργείου Παιδείας

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των Συγγραμμάτων των προπτυχιακών φοιτητών των Πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) της επικράτειας καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.). Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και προσφέρει: (α) Πλήρη ενημέρωση στους φοιτητές για τα παρεχόμενα Συγγράμματα σε κάθε μάθημα και (β) Δυνατότητα άμεσης παραλαβής των Συγγραμμάτων.

Κεντρική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΚΠΑ

Εργαλείο ανεκτίμητο! Η σύγχρονη Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ αποτελεί κέντρο διαχείρισης της γνώσης, που όχι μόνο παρέχει πρόσβαση σε συλλογές βιβλίων και περιοδικών, αλλά συλλέγει, διαχειρίζεται και διαδίδει τη γνώση. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει επίσης ενεργά στην Οριζόντια Δράση των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HealLink), η οποία αποτελείται από όλα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας και στοχεύει στην αποτελεσματικότερη ηλεκτρονική πρόσβαση στις πληροφοριακές πηγές των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Βιβλιοθήκη Θεολογικής Σχολής

 Η Συλλογή της Βιβλιοθήκης καλύπτει τους παρακάτω τομείς:  Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Εκκλησιαστική Ιστορία, Παγκόσμια Ιστορία, Βυζαντινή Ιστορία, Ιστορία Σλαβικών Εκκλησιών, Χριστιανική Αρχαιολογία, Χριστιανική Ζωγραφική, Χριστιανική Αρχιτεκτονική, Αγιολογία, Υμνολογία, Παλαιογραφία, Βυζαντινή Μουσική, Ποιμαντική, Λειτουργική, Κανονικό Δίκαιο, Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Ιεραποστολική, Παιδαγωγική, Ηθική, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα άλλων επιστημονικών κλάδων των γνωστικών πεδίων της Θεολογίας και της Θρησκειολογίας.

Ιδρυματικό Αποθετήριο "Πέργαμος" του ΕΚΠΑ

Η «Πέργαμος» αποτελεί  την Ενιαία Πλατφόρμα Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης για το ΕΚΠΑ. Το Ιδρυματικό Αποθετήριο «Πέργαμος» ενσωματώνει τόσο την κατάθεση Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών & Διδακτορικών Διατριβών (εργασίες που ανήκουν στην Ψηφιακή Συλλογή «Γκρίζας Βιβλιογραφίας») όσο και τις ψηφιακές συλλογές του παλαιού ΣΨΒ. Επιπλέον, σταδιακά, μέσω της  νέας πλατφόρμας, θα δίνεται πρόσβαση σε πρόσθετες συλλογές, καθώς και σε νέες  υπηρεσίες και λειτουργίες.

eContent - Βιβλιοθήκες, Συλλογές και υπηρεσίες από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ψηφιακού Περιεχομένου

Μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών συλλογών, καταλόγων βιβλιοθηκών, διατριβών και επιστημονικών εκδόσεων, ευρετηρίων & εφαρμογών διατίθεται στις υποδομές του ΕΚΤ. Ανακαλύψτε πρωτογενείς & βιβλιογραφικές πηγές για χρήση στην έρευνα, την εκπαίδευση & τη δια βίου μάθηση.

Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ

Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μια ανεξάρτητη και αυτοτελής ακαδημαϊκή μονάδα, η οποία παρέχει ανωτέρου επιπέδου διδασκαλία ξένων γλωσσών. Σήμερα στο Διδασκαλείο διδάσκονται 24 γλώσσες όλων των επιπέδων: Αγγλική, Αλβανική, Αραβική, Βουλγαρική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ιαπωνική, Ινδική (Hindi - Σανσκριτική), Ισπανική, Ιταλική, Κινεζική, Κορεατική, Νορβηγική, Ολλανδική, Περσική, Πορτογαλική, Πολωνική, Ρωσική, Σερβική, Σουηδική, Τουρκική, Τσεχική και Φινλανδική. Επιπλέον, λειτουργούν και ειδικά προγράμματα.

Κέντρο Διασύνδεσης Προπτυχιακών Σπουδών

Το Κέντρο Διασύνδεσης αποτελεί συνεργασία του Τμήματος και της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής. Αποσκοπεί στην έγκαιρη και βέλτιστη διασύνδεση με σημαντικές δομές και εφαρμογές εκπαίδευσης και έρευνας, τις οποίες συνιστούμε να αξιοποιήσετε θετικά, στο πλαίσιο των σπουδών σας. Το Κέντρο φιλοδοξεί επίσης να λειτουργήσει ως πύλη προσωποποιημένης ενημέρωσης σχετικά με επιστημονικές εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται τακτικά, με πρωτοβουλία του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος, και στις οποίες όλες και όλοι είστε πάντοτε θερμά προσκεκλημένοι!

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ! Κοινότητα του Τμήματος στο VIBER για θέματα Προπτυχιακών Σπουδών

[e-Studies_Soctheol_NKUA] Κοινότητα στο Viber για θέματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και έρευνας με έμφαση στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής. Η εγγραφή σας στην κοινότητα γίνεται με αποστολή αιτήματος μέσω VIBER στον τηλεφωνικό αριθμό 694 630 3954 (ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ και ΙΔΙΟΤΗΤΑ).