ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤ. ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ-ΑΓΙΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΤΜ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤ. ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ-ΑΓΙΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΤΜ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Στο πλαίσιο μαθημάτων του ΠΜΣ «Πηγές, Λατρεία και Διαπολιτισμικός Βίος του Χριστιανισμού» με ειδίκευση Λειτουργική-Αγιολογία, Θεματική ενότητα Β: Αγιολογία, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω επισκέψεις:

Α) Παρασκευή 12/1/2024 και ώρα 16.00 στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο) το οποίο φιλοξενεί Έκθεση με θέμα: «Εικόνων Τέχνη 2023- Άγιοι της Μικράς Ασίας και σκηνές του Βίου τους» υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας των Εκκλησιαστικών Τεχνών και του Δήμου Αθηναίων-ΟΠΑΝΔΑ. Η ξενάγηση έγινε από τον επιμελητή της Έκθεσης εικαστικό κ. Ευάγγελο Παπά.

Β) Παρασκευή 19/1/2024 και ώρα 12.00 στην Ιερά Μονή Δαφνίου (Ιερά Οδός, Χαϊδάρι 12461). Η Μονή Δαφνίου η οποία βρίσκεται στο Χαϊδάρι στις παρυφές του Ποικίλου Όρους, επί της Λεωφόρου Αθηνών, ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του οκταγωνικού σταυροειδούς ναού και το καθολικό της χρονολογείται στον 11ο αιώνα. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και η ψηφιδωτή διακόσμηση του ναού της μονής, την καθιστούν ένα από τα σημαντικά μνημεία της βυζαντινής τέχνης και από το 1990 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Η ξενάγηση έγινε από τον αρχαιολόγο-ξεναγό κ. Στέλιο Νομικό.

Η Διδάσκουσα

Ε.ΔΙ.Π. Δρ. Αριάδνη Σαραντουλάκου