Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΠΑΣΧΑ 2024 | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΠΑΤΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική περιήγηση στην ιερά νήσο Πάτμο και στους Λειψούς, κατα το διάστημα της Διακαινησίμου Εβδομάδας 2024, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού κύκλου σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον Καθηγητή Σωτήριο Δεσπότη. Στην επιμορφωτική αυτή πρωτοβουλία, πέραν της αθρόας συμμετοχής φοιτητριών, φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος και του Ε.Κ.Π.Α., δόθηκε επίσης δυνατότητα συμμετοχής στο ευρύ κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε εξίσου ένθερμα.

ΠΑΣΧΑ 2023 | ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ: ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Ένα ταξίδι αληθινής "ψυχαγωγίας" στην Μικρά Ασία και ειδικότερα στην Ιωνία πραγματοποιήσαμε το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το «γλυκύ έαρ» - τη Διακαινήσιμο Εβδομάδα, το Πάσχα του 2023. Ο στόχος ήταν βιωματικά να αναΓνώσουμε ή μάλλον ενεργητικά να ακούσουμε τις Επτά Επιστολές της Αποκάλυψης του Ιωάννη στα κλίματα, στα οποία αυτές απευθύνθηκαν.

- Δελτίο Τύπου & Φωτογραφικό Πανόραμα

15-19.02.2023 | ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Στο πλαίσιο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων Θρησκευτικής Τέχνης των Αρχαίων Πολιτισμών με διδάσκουσα την Καθηγήτρια Διοτίμα Λιαντίνη-Νικολακάκου, το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο του 2023 πενθήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο Λονδίνο με θέμα: «Το Λονδίνο της Παγκόσμιας Θρησκευτικής Κληρονομιάς». Η μετάβαση στο Λονδίνο, στο αδιαφιλονίκητο ιστορικό, πολιτικό και πολιτισμικό του κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, αποτελεί την πρώτη σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας στο εξωτερικό, στο διεθνές περιβάλλον, μετά την έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού. Το ταξίδι στο Λονδίνο της Παγκόσμιας θρησκευτικής κληρονομιάς είναι μια δράση που ενισχύει την ακαδημαϊκή εξωστρέφεια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, της Θεολογικής Σχολής και του Εθνικού και Καποιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα και με τις προδιαγραφές ακαδημαϊκής πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

- Δελτίο Τύπου & Φωτοθήκη

12-15.05.2022 | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ: «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»

Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, διοργάνωσε 12 με 15 Μαΐου εκπαιδευτική εκδρομή στη Σκιάθο – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Σε αυτό το βιωματικό ταξίδι συμμετείχαν και ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο ΕΚΠΑ, από το αγγλόφωνο προπτυχιακό της Φιλοσοφικής Σχολής “BA Program in Archaeology, History and Literature of Ancient Greece” και τα Erasmus από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου. 100 φοιτητές και οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Παπαδιαμάντη, να επισκεφθούν τα μέρη που τον ενέπνευσαν και στα οποία κάνει αναφορές στο συγγραφικό του έργο, και να απολαύσουν αναγνώσεις κειμένων του στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Ακαδημαϊκή υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας της Θεολογικής Σχολής κ. Κίρκη Κεφαλέα.

- Περισσότερες πληροφορίες και Φωτοθήκη
https://hub.uoa.gr/travelling-in-the-world-of-papadiamantis/

05-08.07.2018 - ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Θερινό Πανεπιστήμιο «Θρησκείες και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Π.Μ.Σ. "Θεολογία και Κοινωνία" του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 5 έως 8 Ιουλίου 2018 στο νησί της Άνδρου (Χώρα). Στην τριήμερη επιστημονική εκδήλωση συμμετείχαν έγκριτοι αλλά και νέοι ερευνητές από τα Τμήματα Θεολογίας, Κοινωνικής Θεολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το Ελληνικό Βιβλικό Κολλέγιο, και το Νεανικό Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Το σύνολο των εγγεγραμμένων συνέδρων ξεπέρασε τους εκατόν είκοσι (120).

- Προβολή εκδήλωσης
- Δελτίο Τύπου ολοκλήρωσης των εργασιών του Θερινού Πανεπιστημίου
- Δελτίο Τύπου από τις Δημοτικές Αρχές του Δήμου Άνδρου
- Δελτίο Τύπου από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης
- Φωτοθήκη
- Βιντεοθήκη